محمود مهرابی؛ راوی رنج هم‌میهنان و ساکن رنجور هتل‌های بی‌ستاره

«محمود به ما گفت که از دست آویزانم کرده بودند و با ضربات متعدد شلاق تحت شکنجه قرار می‌دادند تا برگه‌هایی که مشخص نبود محتویات آن چیست را امضا کنم… برگه‌ها را امضا نکردم؛ در خودم نمی‌دیدم که اینقدر بتوانم مقاومت کنم».

 این روایت محمود مهرابی است؛ ۳۵ ساله. اهل شهر مبارکه در استان اصفهان. کارمند پیشین شهرداری این شهر. مهرابی نخستین بار در تابستان ۱۳۹۶ بازداشت شد. پیش از بازداشت، او به علت استفاده از کراوات، سبک زندگی متفاوت و سفرهای خارجی به دفعات توسط حراست شهرداری مبارکه توبیخ شده بود.

حراست شهرداری به ریاست سعید باقری، رییس حراست، به او گفته بودند: «کراوات تحریک‌کننده و استفاده از آن مغایر با ارزش‌های شرعی است». به گفته خانواده مهرابی، فردی به نام اصغری نیز – که رییس اطلاعات مبارکه بود – در اعمال فشار علیه محمود مهرابی نقش بازی می‌کرد. بر اثر این فشارها محمود مهرابی از شغل خود در شهرداری استعفا داد.

در همان بازداشت مربوط به سال ۱۳۹۶ به او اتهام «توهین» به امام اول شیعیان نیز زدند. مصداق اتهام انتشار یک تصویر خاص از امام اول شیعیان بود. «دادسرا» تلاش داشت محمود مهرابی را نیز در انتشار تصویر، مسئول نشان دهد.

در بهار ۹۷ به قید وثیقه آزاد شد اما در نهایت به اتهام «توهین به مقدسات اسلام از طریق اهانت به امام علی، امام نقی و قرآن» و اتهام «اجماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» به ۱۰ سال زندان محکوم شد. در دادگاه تجدید نظر این حکم شکست اما فشارها بر محمود مهرابی تداوم یافت. در بهمن ۱۴۰۱ و در بحبوبه خیزش انقلابی آن سال، محمود مهرابی بار دیگر بازداشت شد. تا مدت‌ها خانواده از وضعیت او بی‌خبر بود. در اسفند ۱۴۰۱ بود که محمود مهرابی خبر داد به «افساد فی‌الارض» متهم شده است.

آنچه در محمود مهرابی، عاملان دستگاه سرکوب را خشمگین کرده است، حمایت او از کنشگران آزادیخواه در فضای مجازی و سبک زندگی متفاوت او بود. برادر او که در اروپاست، در گفت‌وگویی تلویزیونی، با توجه به پیشینه محمود مهرابی از احتمال شکنجه و بازجویی شدید می‌گوید.

این جوان ۳۵ ساله در پیامی از زندان به مناسبت سالروز تولدش، خود را ساکن «هتل‌های بی‌ستاره» نامیده بود که جزای حمایت او از «کیان‌های وطن» بود. حمایتی که به گفته محمود مهرابی، از سوی افراد «شبه هموطن» تاب آورده نشد. منظور او از «شبه هم‌وطن» عاملان دستگاه سرکوب بود. محمود مهرابی اکنون در زندان دستگرد با بیماری پارگی فتق دست و پنجه نرم می‌کند. او عمیقا نیازمند درمان است.